فهرست مطالب

Dental School - Volume:26 Issue: 4, 2009

Journal of Dental School
Volume:26 Issue: 4, 2009

  • 120 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/02/08
  • تعداد عناوین: 14
|
  • رزا حقگو، فرید عباسی صفحه 340
    سابقه و هدف
    فرموکرزول داروی معمول در پالپوتومی مولارهای شیری است. با توجه به احتمال وجود عوارض جانبی این ماده که در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته، جانشینی آن با داروی دیگری ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطالعه ارزیابی موفقیت کلینیکی و رادیوگرافیک پالپوتومی مولرهای شیری با MTA و فرموکرزول بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 70 دندان مولر شیری در کودکان 8-4 ساله که به علت پوسیدگی به پالپوتومی نیاز داشتند تا MTA و فرموکرزول درمان شدند. بیماران پس از 6-12 ماه توسط دندانپزشک دیگری که از گروه های مذکور اطلاعی نداشت، تحت بررسی قرار گرفتند. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر آنالیز شدند.
    یافته ها
    در پایان دوره یک ساله موفقیت درمان در گروه فرموکرزول 92.14% و در گروه %93.55 MTA بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه موفقیت کلینیکی و رادیوگرافیک پالپوتومی با فرموکرزول تفاوت معنی داری با MTA ندارد.
    کلیدواژگان: پالپوتومی، فرموکرزول، Mineral Trioxide Aggregate
  • حسن سازگار، رضا ناهیدی صفحه 346
    سابقه و هدف
    در پروتزهای متکی بر ایمپلنت موفقیت دراز مدت درمان به تطابق passive پروتز وابسته است. هدف از این مطالعه، مقایسه دقت انتقال ایمپلنت های دندانی با تکنیک قالب گیری به روش تری بسته با استفاده از تری پیش ساخته فلزی و پلاستیکی و تری اختصاصی به وسیله ماده قالب گیری پلی وینیل سایلوکسان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، یک مدل استیل زنگ نزن که 4 ایمپلنت با قطر 4 میلی متر در سوراخ های تعبیه شده در آن ثابت شده بود تهیه گردید. مجموعا 30 مدل گچی، 10 عدد برای هر 3 گروه، تعداد ده تری پیش ساخته فلزی و ده تری پیش ساخته پلاستیکی یکبار مصرف و نیز ده تری اختصاصی با رزین سخت شونده با نور تهیه گردید. قالب گیری به وسیله پلی وینیل سایلوکسان انجام شد. برای قالب گیری با تری های پیش ساخته از قوام های پوتی و light body، به طور همزمان و برای تری های اختصاصی از قوام medium body مونافاز، استفاده گردید. پس از قالب گیری و تهیه کست های حاصل، اباتمنت ها به وسیله ball top screw مربوطه روی آنالوگ ها بسته شدند. با استفاده از دستگاه Coordinate Measuring Machine فواصل مرکز ball top ها از ball top سوم که حکم نقطه مرجع داخلی را داشت، در سه بعد اندازه گیری شد. برای قضاوت آماری از آزمون های Kolmogorov- smirnov و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    بر این اساس در هر ball top بین گروه ها اختلاف معنادار آماری مشاهده شد (P<0.05). تری پلاستیکی نسبت به 2 تری در گوی های دو و چهار به طور معناداری Distortion بالاتری را نشان داد (P<0.05) اما بین دو نوع تری فلزی و اختصاصی اختلاف معناداری نبود.
    نتیجه گیری
    تری های فلزی به همراه پوتی و واش پلی وینیل سایلوکسان، در روش تری بسته، دقتی مشابه با تری اختصاصی ایجاد می کردند. دقت تری پیش ساخته پلاستیکی به طور معنی داری از تری اختصاصی و پیش ساخته فلزی کمتر بود.
    کلیدواژگان: تکنیک قالب گیری، ایمپلنت، پلی وینیل سایلوکسان
  • دکترنصرالله ساغروانیان، نوشین محتشم، محمدتقی شاکری صفحه 355
    سابقه و هدف
    تومورهای غده بزاقی اخیرا دستخوش تغییر قرار گرفته، انواع جدیدی از آنها شناسایی شده اند.از این میان دو تومور (AdCC) Adenoid cystic carcinoma و (PLGA) Polymorphous low-grade Adenocarcinoma دارای شباهت هایی هستند که می توانند سبب اشتباه تشخیصی شوند، به همین دلیل مطالعه حاضر با هدف مقایسه آدنوئید سیستیک کارسینوما و آدنوکارسینوم پلی مورفوس low-grade غدد بزاقی با استفاده صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی- مقطعی، 10 نمونه AdCC و 8 نمونه PLGA به همراه 5 نمونه از غدد بزاقی مینور طبیعی به عنوان کنترل منفی پس از تایید مجدد توسط دو پاتولوژیست برای IHC با نشانگرهای Tp53-S-100، Vimentin، MSA، EMA، CEA و Ki-67 انتخاب گردیدند. اطلاعات حاصله به وسیله آزمون Mann-whiteny آنالیز شدند.
    یافته ها
    در بررسی حاضر بروز بیشتر Ki-67، MSA، CEA در AdCC نسبت به PLGA مشاهده شد، به طوری که بروز بیشتر CEA در سلول های لومینال (P=0.034) MSA، (P<0.001) در غیر لومینال و (P<0.001) Ki-67 هم در سلول های لومینال و هم غیر لومینال در AdCC مشاهده شد و همچنین بروز بیشتر Vimentin و S-100 در PLGA نسبت به AdCC دیده شد. در این بین بروز نشانگرهای EMA و TP53 بین دو ضایعه دارای اختلاف معنی داری نبودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر می توان به هنگام اشکال در تشخیص از IHC کمک گرفت. در این میان نشانگرهای Ki-67، CEA و Vimentin از اهمیت بیشتری برخوردارند. نشانگرهای S-100 و MSA دارای حساسیت کمتری بوده، EMA و P53 در این خصوص کارآیی قابل توجهی ندارند.
    کلیدواژگان: Immunohistochemistry، Polymorphous low، grade، Adenocarcinoma، Adenoid cystic carcinomu
  • ماندانا ستاری، هانیه نظری نیا، سعید خلیلی، محمد اثنی عشری، دکترعلی کنگرلو صفحه 363
    سابقه و هدف
    ضایعات مزمن پری اپیکال دندان، عبارتند از بروز پاسخ التهابی مزمن در بافت های اطراف انتهای ریشه دندان. نظر به اینکه سلول های T helper، سلول غالب در این ضایعات می باشند، بنابراین این تحقیق با هدف تعیین رابطه میان غلظت IL-4 (به عنوان مهم ترین سایتوکاین القا کننده تمایز (T helper2 و IL-12 (به عنوان مهم ترین سایتوکاین القا کننده تمایز سلول های (T helper 1 با اندازه ضایعات مزمن پری اپیکال صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی، 38 نمونه از ضایعات مزمن پری اپیکال، مشتمل بر 18 مورد ضایعات با قطر بزرگتر یا مساوی 5 میلی متر (گروه مورد) و 20 نمونه ضایعات کوچکتر از 5 میلی متر (گروه شاهد) جمع آوری شدند. نمونه ها به مدت 72 ساعت، مورد کشت بافت قرار گرفتند. پس از آن با استفاده از روش ELISA نسبت به تعیین غلظت IL-4 و IL-12 در مایع رویی کشت نمونه ها اقدام شد. از آزمون های Mann-whitney U و ضریب همبستگی Spearman برای تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شد.
    یافته ها
    اینترلوکین های 4 و 12 در تمام نمونه ها مشاهده شدند. میانگین optical density مربوط به IL-6، IL-4/IL-12، IL-12، IL-4 به ترتیب، 0.054±0.006، 0.060±0.01، 0.909±0.116و 0.09.2±1.200 برآورد گردید. فقط بین IL-4 و IL-12 همبستگی معنی دار آماری وجود داشت (P<0.001). در این مورد ضریب همبستگی Spearman برابر 0.593 بود.
    نتیجه گیری
    با انجام این تحقیق مشخص گردید که احتمالا در ضایعات مزمن پری آپیکال، سلول های T helper1 و T helper2 فعالانه به یک نسبت شرکت دارند که این امر می تواند بازتابی از جمعیت مختلط باکتریایی در این ضایعات باشد.
    کلیدواژگان: سلول T helper، ضایعات مزمن بری پری اپیکال، اینترلوکین، 4، اینترلوکین، 12
  • مسعود سیفی، مریم جسری صفحه 369
    سابقه و هدف
    محصول بروز ژن RANKL نقش مهمی در تحلیل استخوان داشته، موجب فعال شدن زنجیره ساخت استئوکلاست از سلول های پیش ساز آن می شود. وجود گزارشاتی مبنی بر نقش غیر قابل اغماض RANKL در تحلیل استخوان در شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک منجر به مطرح شدن فرضیه تاثیر این مولکول بر روند تحلیل استخوان ناشی از حرکت ارتودنتیک دندانی شد. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی رابطه تحلیل استخوان ناشی از حرکات ارتودنتیک و بروز ژن RANKL در rat صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، از یک closed coil spring که به وسیله دو قطعه ligature wire بر روی مولر اول راست فک بالای rat 15 هفت هفته ای Wistar نر کار گذاشته شده بود، برای ایجاد حرکت مزیالی دندان های مولر اول از نوع tipping استفاده شد. مولر چپ فک بالای هر جانور، به عنوان گروه شاهد داخلی برای دندان های سمت مقابل همان جانور استفاده شد. در روز بیست و یکم، جانوران قربانی شدند و بافت استخوانی سمت مزیال دندان های مولر اول ماگزیلای جانوران برای آزمایشات PCR ارسال شد. تحلیل دانسیته mRNA کد کننده RANKL بر روی ژل الکتروفورز با آزمون Wilcoxon Sign Rank انجام شد.
    یافته ها
    آزمون آماری افزایش معنی داری را در تظاهر این ژن در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (P=0.002). صحت بررسی های PCR با استفاده از ژن GAPDH تایید شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس اطلاعات به دست آمده در محیط کنترل شده آزمایش، میزان بروز ژن RANKL، متعاقب تحلیل استخوان ناشی از حرکات دندانی به صورت معنی داری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: RANKL، تحلیل استخوان، حرکات ارتودنتیک دندانی
  • زهره طبیب زاده، مریم رعایایی اردکانی، مهری غفوریان بروجردنیا، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 375
    سابقه و هدف
    سیگار یکی از مهم ترین ریسک فاکتورها در پاتوژنز و پیشرفت بیماری های پریودنتال می باشد که می تواند در پروسه های التهابی توسط تاثیر بر سیتوکین های پیش التهابی مداخله ایجاد کند. IL-1b یک سیتوکین پیش التهابی قوی است که در لثه موجود بوده، با پریودنتیت رابطه دارد و در حقیقت مولکول کلیدی در پاتوژنز پریودنتیت است. هدف از انجام این تحقیق تعیین رابطه میان مصرف سیگار و غلظت IL-1b در مایع شیار لثه افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن متوسط تا پیشرفته بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تحلیلی و مورد شاهدی حاضر، شصت نفر به دو گروه سیگاری و غیر سیگاری تقسیم شدند. افراد هر دو گروه سیگاری و غیر سیگاری از نظر شاخص های کلینیکی و همچنین سن و جنس با یکدیگر مشابه بودند. همه این افراد در دهان خود حداقل یک ناحیه مبتلا به پریودنتیت مزمن متوسط تا شدید و یک ناحیه سالم (از نظر کلینیکی) داشتند. از دهان هر فرد یک نمونه مایع شیار لثه (GCF) از ناحیه سالم و یک نمونه GCF از ناحیه بیمار توسط periopaper strip جمع آوری شد. غلظت IL-1b در تمامی 120 نمونه GCF توسط کیت های ELISA که برای این سیتوکین اختصاصی بودند، تعیین شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 13 و آزمون های t، مشاهدات زوجی، chi-square و Mann-whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین غلظت IL-1b در نواحی سالم افراد سیگاری به صورت معنی داری بیشتر از غیر سیگاری ها به دست آمد (p<0.01)، ولی این تفاوت در نواحی بیمار معنی دار نبود. همچنین در مقایسه میانگین غلظت IL-1b در دو گروه سیگاری و غیر سیگاری، به طور کلی، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، به طور کلی، رابطه ای بین مصرف سیگار و غلظت IL-1b در میان افراد سیگاری و غیر سیگاری مشاهده نشد، ولی در بررسی نواحی سالم، به طور جداگانه، این ارتباط معنی دار بود که این موضوع به بررسی بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: اینترلوکین، 1 بتا، سیگار، بیماری پریودنتال
  • غلامعلی غلامی، مریم قمری، فرزین قنواتی، دکترعلیرضا فتحیه، علیرضا اکبرزاده، ناهید عریان صفحه 382
    سابقه و هدف
    آگاهی از میزان تغییرات فشار خون، نبض و اضطراب بیمار حین جراحی پریودنتال، در کنترل بیمار حین درمان های دندانپزشکی اثر بسزایی دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر لیدوکائین و پریلوکائین بر تغییرات فشار خون، نبض و اضطراب بیماران تحت جراحی پریودنتال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 80 نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در سال 84-1383، با کمک نمونه برداری تصادفی و پس از بررسی معیارهای ورود و خروج مطالعه در یکی از دو گروه لیدوکائین و پریلوکائین تقسیم شدند. فشار خون، نبض و اضطراب با استفاده از سه پرسشنامه، قبل و ده دقیقه بعد از تزریق ماده بی حسی موضعی در هر دو گروه بررسی شد. داده ها با آزمون های Mann-Whitney، One & Two Sampling Kolmogrov-Smirnow، Chi-square و ANCOVA (Analysis of Covariance) توسط نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    ماده بی حسی روی فشار خون سیستولیک بعد از تزریق اثر معنی دار آماری نداشت، اما پریلوکائین حاوی فلی پرسین منجر به افزایش بیشتری در فشار خون دیاستولیک بعد از تزریق نسبت به لیدوکائین حاوی آدرنالین گردید. از طرف دیگر، لیدوکائین حاوی آدرنالین باعث افزایش بیشتری در نبض بعد از تزریق نسبت به پریلوکائین حاوی فلی پرسین شد. از لحاظ اضطراب بعد از تزریق دو گروه تفاوت معنی داری آماری با هم نداشتند.
    نتیجه گیری
    انتخاب ماده بی حسی موضعی بر ضربان قلب و فشار خون دیاستولیک بیماران تحت جراحی پریودنتال تاثیر گذاشت.
    کلیدواژگان: لیدوکائین، پریلوکائین، چراحی پریودنتال
  • احمدقائم مقامی، زیبا ملکی، مریم بهاروند، آزاده احمدیه صفحه 390
    سابقه و هدف
    بوی بد دهان که به آن Halitosis گفته می شود بوی نامطبوعی است که همراه با هوای بازدم از دهان یا بینی خارج می شود. شیوع بوی بد دهان تا 50% گزارش شده است و معمولا دندانپزشکان اولین گروهی هستند که می توانند به افراد دارای این مشکل کمک کنند.بوی بد دهان یک بیماری مولتی فاکتوریال است که به انواع بوی بد دهان واقعی (genuine)، بوی دهان کاذب (pseudohalitosis) و ترس از بوی بد دهان (halitophobia) تقسیم می شود. شایع ترین علت هالیتوزیس، از دهان منشا می گیرد که 90%-80% موارد را شامل می شود. علل دهانی هالیتوزیس شامل خشکی دهان، و بیماری های پریودنتال، زخم های دهان، پوشش سطح پشتی زبان، عفونت های دهان و ایمپلنت های دندانی می باشند. وقتی بیمار معتقد به داشتن بوی بد دهان آن را هالیتوزیس کاذب می نامند و اگر درمان هالیتوزیس واقعی یا کاذب صورت گیرد ولی بیمار همچنان معتقد به داشتن بوی بد دهان باشد آنرا Halitophobia می نامند. باکتری های گرم منفی بی هوازی نقش اصلی در ایجاد بوی بد دهان دارند.مهمترین روش های تشخیصی و اندازه گیری بوی بد دهان عبارتند از: روش ارگانولپتیک که بر اساس درک معاینه کننده از بوی دهان بیمار انجام می شود، روش کروماتوگرافی گاز و اندازه گیری با مانیتور سولفیدی.
    نتیجه گیری
    در درمان علامتی بوی بد دهان شناسایی عوامل دهانی ایجاد کننده بوی بد و رفع آنها بسیار حایز اهمیت است. آموزش استفاده صحیح از مسواک، نخ دندان و زبان پاک کن، همچنین استفاده از غذاهای فیبردار، مصرف آب فراوان و پاکیزه نگه داشتن دندان مصنوعی در رفع بوی بد دهان بسیار مهمی می باشند. دهان شویه های آنتی سپتیک نیز به عنوان مکمل روش های مکانیکی می توانند به برطرف کردن بوی دهان کمک کنند.
    کلیدواژگان: هالیتوزیس، بوی بد دهان، گازهای سولفیدی فرار
  • شیرین لواف، آرش عزیزی، عباس شکری مرنی صفحه 396
    سابقه و هدف
    ضدعفونی کردن قالب های تهیه شده از دهان بیمار امری لازم و ضروری است. از طرف دیگر، دقت و ثبات ابعادی مواد قالب گیری در موفقیت پروتز بسیار حایز اهمیت می باشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان تغییرات ابعادی دو روش ضدعفونی کردن، غوطه وری و اسپری، با استفاده از چهار ماده ضدعفونی کننده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 90 قالب آلژیناتی از یک مدل آزمایشگاهی فولادی تهیه و در سه گروه کنترل، اسپری و غوطه وری قرار گرفتند. نمونه های گروه کنترل ضدعفونی شده، در محیط مرطوب به مدت 15 دقیقه نگهداری و سپس ریخته شدند. نمونه های گروه غوطه وری شده به مدت 15 دقیقه در هر یک از مواد ضدعفونی میکروتن 2%، دکونکس 2%، گلوتار آلدئید 2% و و هیپوکلریت سدیم 5.25% غوطه ور شده و سپس ریخته شدند. نمونه های گروه اسپری به مدت 10 ثانیه توسط هر یک از مواد ضدعفونی، تحت اسپری قرار گرفته و بعد از 15 دقیقه ریخته شدند. ابعاد کست های گچی توسط دستگاه Coordinate Measuring اندازه گیری شد. سپس داده ها توسط آزمون های آماری ANOVA و t مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مواد ضدعفونی کننده دکونکس 2%، گلوتارآلدئید 2% و هیپوکلریت سدیم 5.25% در روش غوطه وری به مدت 15 دقیقه تغییرات ابعادی قابل توجهی در قالب های آلژیناتی ایجاد کردند (P<0.05)، اما در روش اسپری تغییرات ابعادی قابل توجهی در قالب های آلژیناتی ایجاد نشد. میکروتن 2% در هر دو روش اسپری و غوطه وری، تغییرات ابعادی قابل ملاحظه ای در قالب های آلژیناتی ایجاد نمود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بهترین روش و ماده برای ضدعفونی کردن قالب های آلژیناتی، روش اسپری و گلوتارآلدئید 2% و بدترین روش و ماده، غوطه وری و هیپوکلریت سدیم 5.25% می باشند.
    کلیدواژگان: تغییرات ابعاد، ضد عفونی، مواد قالب گیری، آلژینات
  • فاطمه مشهدی عباس، محمد مشرف، بهار هوشمند، سودابه سرگلزایی، ابوالفضل باقری، عاطفه مشهدی، هژیر رحیمی صفحه 403
    سابقه و هدف
    استئوسارکومای فکین، تومور بدخیم اولیه استخوان با منشا سلول های مزانشیمال است که توانایی تولید استئوئید و استخوان نابالغ را دارند. این بدخیمی نسبت به استئوسارکومای سایر استخوان های بدن، نادر و شیوع آن %8-7 تمام استئوسارکوماهاست. معمولا در دهه سنی سوم و چهارم دیده می شود که در مقایسه با استئوسارکومای استخوانهای دراز، 15-10 سال دیرتر بروز می کند. در مردان به مقدار کمی از زنان شایعتر است و در مندیبل و ماگزیلا به یک نسبت بروز می کند. در مندیبل، بیشتر در خلف بادی و راموس افقی و در ماگزیلا، بیشتر در ریج آلوئولر، کف سینوس و کام دیده می شود. این مقاله گزارش یک مورد استئوسارکومای نوع فیبروبلاستیک در مندیبل مربوط به یک آقای 35 ساله می باشد که به بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی مراجعه کرده است. مشخصه این نمونه مربوط به نمای هیستولوژیک آن است، از این نظر که استئوسارکومای نوع فیبروبلاستیک در استخوان فکین نادر است و اکثر نمونه ها از نوع کندروبلاستیک هستند.
    کلیدواژگان: استئوسارکومای نوع فیبروبلاستیک، مندیبل
  • فرحناز نجاتی دانش، هانی کوپایی، رسول منیری فرد، امید صوایی صفحه 412
    سابقه و هدف
    در مورد تاثیر نوع روش قالب گیری بر دقت ترمیم های ریختگی اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین دقت ابعادی سه روش قالب گیری پوتی واش با ماده پلی وینیل سایلوکسان بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، سه روش قالب گیری با پوتی واش شامل 1) دو مرحله ای با 1mm فضا (ایجاد فضا برای واش به وسیله کوپینگ های پیش ساخته)، 2) دو مرحله ای با استفاده از فضاساز پلی اتیلنی و 3) یک مرحله ای مورد بررسی قرار گرفتند. در هر روش از مدل آکریلی بی دندانی فک بالا شامل 4 عدد آنالوگ اباتمنت ITI (یکی با آندرکات) 15 قالب با پلی وینیل سایلوکسان (Panasil) تهیه گردید. قالب گیری توسط تری های استاندارد با فضایی یکسان برای پوتی و انجام و قالب ها با گچ نوع IV ریخته شدند. اندازه گیری دای های حاصله بر روی عکس های دیجیتالی توسط نرم افزار کامپیوتری انجام گردید. درصد تغییرات ابعادی قطر و ارتفاع دای ها و فواصل بین آنها توسط آزمون های آماری Tukey HSD، ANOVA و t-student مورد مقایسه قرار گرفتند (a=0.05).
    یافته ها
    آنالیز واریانس یک طرفه، تفاوت معنی داری را بین روش های مختلف قالب گیری نشان داد (P<0.05). در روش اول درصد تغییرات در تمامی ابعاد از دو روش دیگر به طور مشخصی کمتر بود (P<0.05). در روش دوم درصد تغییرات ابعادی از نظر ارتفاع دای ها و قطر دای با آندرکات نسبت به روش سوم به طور مشخصی کمتر بود (P<0.05). قطر دای ها در روش اول افزایش و در دو روش دیگر کاهش یافت. ارتفاع دای ها در هر سه روش کاهش و فاصله بین آنها افزایش پیدا کرد. در روش اول تنها درصد تغییرات ارتفاع و در دو روش دیگر تمامی ابعاد اندازه گیری شده نسبت به مدل اصلی تغییر مشخصی داشتند. آندرکات در هیچ یک از ابعاد (بجز ارتفاع دای در روش اول) تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    از میان روش های قالب گیری پوتی واش با ماده پلی وینیل سایلوکسان، روش دو مرحله ای با فضای 1mm دقیق ترین روش برای ساخت ترمیم های ریختگی است.
    کلیدواژگان: مواد قالب گیری، روش قالب گیری، وینیل پلی سایلوکسان، پایه های دندانی
  • نادر نوایی، مریم فرزاد، آرزو علایی صفحه 420
    سابقه و هدف
    دیابت ملیتوس یکی از بیماری های متابولیک پر عارضه است، تغییر در حس چشایی همواره به عنوان یکی از عوارض حسی در دیابت گزارش شده است. اکثر مطالعات انجام شده به بررسی تغییر درک در مزه شیرین در مبتلایان پرداخته اند اما انتظار می رود به دلیل نوروپاتی ایجاد شده در دیابت تغییر در درک هر چهار مزه اصلی رخ دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه آستانه چشایی مبتلایان به دیابت و افراد سالم نسبت به چهار مزه اصلی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به صورت مورد- شاهدی یکسوکور انجام شد، حساسیت چشایی 96 بیمار مبتلا به دیابت مراجعه کننده به بیمارستان شهید باهنر کرمان با 99 فرد سالم نسبت به چهار مزه اصلی مورد مقایسه قرار گرفت. به منظور تعیین آستانه چشایی افراد مورد مطالعه از روش ارزیابی در کل فضای حفره دهان با ساخت محلول های چهارگانه در پنج غلظت متفاوت استفاده گردید. از آزمون های من ویتنی و اسپیرمن جهت آنالیز داده های جمع آوری شده استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین فراوانی مربوط به آستانه چشایی افراد مورد مطالعه در دو گروه مبتلا به دیابت و سالم برای تمام مزه ها غلظت دوم بدست آمد (سوکروز 0.032 مولار، کلرید سدیم 0.032 مولار، اسید سیتریک 0.001 مولار و کینین هیدروکلراید 0.00001 مولار). همچنین، اختلاف معنی داری بین دو گروه در درک مزه شیرین وجود داشت (P=0.002) و در مبتلایان به دیابت، میان قدرت درک مزه تلخ با جنسیت و سن نیز ارتباط معنی دار مشاهده گردید (برای جنس: P=0.019 و برای سن: (P=0.047.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد درک دیرتر مزه شیرین در مبتلایان به دیابت نسبت به افراد سالم ممکن است به تمایل به مصرف بیشتر قند در آنان منجر گردد و مصرف بیشتر مواد قندی باعث کاهش پروگنوز بیماری خواهد گردید.
    کلیدواژگان: حس چشایی، آستانه چشایی، دیابت قندی
  • امیرحسن نوارچیان، فریبا گلبیدی، کتان یاراحمدی صفحه 426
    سابقه و هدف
    رزین های آکریلیک خصوصیات مطلوب زیادی دارند، اما بسیاری معتقدند که پس از پخت همیشه مقداری از مونومر به صورت واکنش نداده در آکریل باقی مانده که می تواند موجب تضعیف خصوصیات فیزیکی و مکانیکی رزین و بروز واکنش های آلرژیک در بیماران شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان مونومر باقیمانده در نمونه های تهیه شده از آکریل آکروپارس با استفاده از روش طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و مقایسه آن با استاندارد ISO بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر یک مطالعه آزمایشگاهی بود که مطابق با استاندارد شماره 1567 ISO انجام شد. ابتدا 5 محلول با غلظت های وزنی معلوم 0.1، 0.2، 0.3، 0.4 و 0.5 درصد از مونوومر متیل متاکریلات در حلال متیل ایزوبوتیرات (MIBT) تهیه و از آنها طیف FTIR به دست آمد. سپس دو نودار کالیبراسیون رسم گردید. نمونه های اصلی که چهار دیسک از جنس آکریل آکروپارس به قطر 50 و ضخامت 3 میلی متر بودند، پس از انحلال در حلال MIBT تحت طیف سنجی FTIR قرار گرفتند. با مقایسه طیف های حاصله و نمودارهای کالیبراسیون میزان مونومر باقیمانده در نمونه ها تعیین شد. نتایج حاصل با استفاده از آزمون One sample t-student بررسی شده و P<0.05 به عنوان اختلاف معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت مونومر باقیمانده در نمونه های تهیه شده از آکریل گرماسخت آکروپارس، 0.428 درصد وزنی بود.
    نتیجه گیری
    میانگین میزان مونومر باقیمانده در نمونه های تهیه شده از آکریل آکروپارس در محدوده استاندارد ISO (<2.2 درصد) می باشد. بررسی آماری انجام شده توسط آزمون t-student نشان داد که تفاوت معنی دار مثبتی بین نتایج به دست آمده در این مطالعه و استاندارد ISO وجود دارد (P<0.001).
    کلیدواژگان: رزین آکریلیک، متاکریلات متیل مونومر، FTIR
  • مهتاب نوری، رضا مسعودی، علیرضا اکبرزاده باغبان، سمیه عظیمی، وحید مشکل گشا، فرزاد فریدونی صفحه 435
    سابقه و هدف
    جهت رسیدن به تشخیص صحیح در مورد یک بیمار ارتودنسی باید اندازه گیری ها و آنالیزهای متفاوتی بر روی کست انجام شوند. در حال حاضر، با توجه به رویکرد مطب بدون کاغذ، نرم افزارها و روش های سه بعدی متنوعی در دسترس دندانپزشکان قرار گرفته اند که به صورت مجازی کست های دندانی را نگاهداری کرده، اندازه گیری های لازم را بر روی آنها انجام می دهند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه دقت سیستم طراحی شده اسکنر لیزری برای اندازه گیری عرض مزیودیستال دندان ها بر روی کست دندانی با روش مرسوم دستی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تشخیصی، با استفاده از دنتیک، 20 مدل دندانی بالا و پایین که نشان دهنده انواع مال اکلوژن بودند، چیده شدند. قالب گیری به وسیله آلژینات از این مدل ها انجام شده، 20 کست گچی تهیه شدند. کست های گچی توسط دستگاه لیزری اسکن شده، اندازه گیری ها در محیط نرم افزاری انجام گرفتند. استاندارد طلایی، اندازه گیری عرض دنتیک ها به وسیله کولیس قبل از چیدن دندان ها بود. عرض مزیودیستال دندان ها بر روی کست گچی با کولیس دیجیتال نیز اندازه گیری شد. مقایسه عرض مزیودیستال دندان ها در مدل اسکن شده و روش دستی با استاندارد طلایی با استفاده از تست F صورت گرفت و ضریب اعتبار اندازه گیری با استفاده از ICC و دالبرگ بدست آمد.
    یافته ها
    ضریب اعتبار بین اندازه گیری ها با اسکن سه بعدی و استاندارد طلایی در مجموع عرض دندان ها (پره مولر تا پره مولر) 0.914 و میانگین اختلاف اندازه گیری ها در روش لیزری با استاندارد طلایی 1.7mm و در روش دستی و طلایی 0.34mm بود. در بیشتر اندازه گیری ها اختلاف آماری معنی داری بین دو روش گزارش شد (P<0.05). اختلاف بین مقادیر میانگین عرض مزیودیستال در دندان های کانین حداکثر بود.
    نتیجه گیری
    دقت سیستم اسکن لیزری در این مطالعه از لحاظ بالینی قابل قبول و در حد مطالعات دیگر بود، اما این دقت جهت کارآیی تحقیقاتی مناسب نیست و تمهیدات لازم جهت افزایش دقت باید بکار رود. با توجه به مزایای روش های کامپیوتری در آینده این روش ها به استاندارد بالینی درمان ارتودنسی تبدیل می شوند.
    کلیدواژگان: تصویر برداری سه بعدی، نرم افزار، مدل های دندانی، اسکن لیزری
|
  • Dr. Roza Haghgoo *, Dr. Farid Abbassi Page 340
    Background And Aim
    Formocresol is the common drug in pulpotomy of primary molars. In some studies it has been shown that, this material has the potentiality of some side-effects, so it is essential to find other alternatives. The aim of this study was to evaluate the clinical and radiographic success of mineral trioxide aggregate and formocresol.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 70 deciduous molars of children aged 4-8 years old were pulpotomized with mineral trioxide aggregate and formocresol. The clinical and radiographic follow up was done at 6, and 12 months. The data was analyzed by Fisher exact test.
    Results
    At the end of 12 months follow-up, success rate was 92.14% and 93.55% in formocresol and mineral trioxide aggregate group respectively.
    Conclusion
    Based on the results of this study there was no significant difference in clinical and radiographical success between MTA and formocresol.
  • Corresponding Author: Dr. Hassan Sazegara *, Dr. Reza Nahidi Page 346
    Background And Aim
    Regarding the dependency of successful long-term treatment by implant based prostheses on passive adaptation and since failing to achieve this adaptability may have crucial biological and mechanical consequences and threats the future treatments, we conducted the present research with the aim of comparing dental implants transfer system by close tray impression technique when stock and special trays have been used. In this study, impression material was polyvinyl siloxane.
    Materials And Methods
    During this experimental research, 10 impressions in each group and totally 30 impressions were prepared. A stainless steel model containing 4 implants to the diameter of 4 mm in the holes were presented and impression procedure was performed by providing 10 metal stock trays, 10 plastic trays and 10 light cure resin special trays using polyvinyl siloxane. Putty and light body impressions were used simultaneously with stock trays and medium body impression material were used with special trays. Then abutments were ried on analog by the use of ball top screws. Distances between ball top centers and third ball top as a reference inner point were measured in three dimensions. ANOVA one-directional test and Tukey multiple contrasts were also used for data analysis.
    Results
    The result of distance differences, out of using special tray and stock trays are meaningful.
    Conclusion
    In dental implant impression technique using close method, metal trays have similar accuracy to that of special trays.
  • Dr. Nasrollah Saghravanian *, Dr. Nooshin Mohtasham, Dr. Mohammad Taghi Shakeri Page 355
    Background And Aim
    Salivary gland tumors classification continuously undergoes alternations, especially in the recent years. This study used immunohistochemical markers for distinguishing between polymorphous low-grade adenocarcinoma (PLGA) and adenocarcinoma carcinoma (AdCC) which have several overlapping histological and clinical features.
    Materials and Methods
    Ten AdCC and eight PLGA with five normal minor salivary glands were selected after review by two oral pathologists. LSAB method was used for seven markers: carcinoembryonic antigen, epithelial membrane antigen, muscle specific actin, vimentin, S100, P53 and Ki-67. Finally, the data were analyzed by Mann-Whiteny test.
    Results
    Analysis of data showed a high expression of CEA, EMA and Ki-67 in AdCC compared to PLGA. Although, CEA (P<0.001) expression was limited to luminal cells. In contrast, MSA (P=0.034) expression in nonluminal cells, and Ki-67 (P<0.001) occurred in both luminal and nonluminal cells. Also there was highly expression of vimentin and S-100 in PLGA with no significancy for EMA and Tp53.
    Conclusion
    The result of this study suggests that ICH can be a helpful tool. The immunostaining of AdCC and PLGA with CEA, Vimentin and Ki-67 were of greater significant, S100 and MSA were less significant and the others (EMA and P53) could not offer an adjunctive aid in differential diagnosis between the two tumors.
  • Dr. Mandana Sattari *, Dr. Haniyeh Nazarinia, Saeed Khalili, Dr. Mohammad Asna-Ashari, Dr. Ali Kangarloo Page 363
    Background And Aim
    Chronic dental periapical lesions resulted from chronic inflammatory response to the periapical tissues. Since T-helper (CD4+Y) cells are the prominent cells in these lesions, so the aim of this study was to determine the correlation between the concentration of IL-4 and IL-12 (most important cytokines for differentiation of T helper 2 and T helper 1 cells, respectively), and the diameter of chronic periapical lesions.
    Materials and Methods
    Thirty-eight chronic periapical lesions were collected which 18 periapical lesions had diameter of ≥5 millimeter (case group) and 20 periapical lesions had the diameter <5 millimeter (control group). Tissue samples were cultured for 72 hours, then ELISA (Enzyme linked immuno-sorbent Assay) was used for determining the concentration of IL-4 and IL-12 in supernatant fluids. Mann-whitney U and Spearman correlation tests were used to analyze the data.
    Results
    IL-4 and IL-12 were found in all of samples. There was no significant difference between case and control groups regarding the concentration of IL-4, IL-12 and IL-4/IL-12. The only significant correlation was between IL-4 and IL-6 concentration without any regard to the diameter of lesions (P<0.001) (Spearman correlation coefficient= 0.593).
    Conclusion
    It is concluded that in chronic periapical lesions, probably T helper 1 and T helper 2 cells participate in active phases of inflammation and tissue damage equally. This could be resulted from mixed population of bacteria in these lesions.
  • Dr. Massoud Seifi *, Dr. Maryam Jesri Page 369
    Background And Aim
    The product of RANKL gene expression has a fundamental role in bone resorption and activates the chain of osteoclast differentiation from its predecessor cells. Reports of this gene participation and role in physiologic and pathologic bone resorption led to hypothesis that it may play a role in bone resorption induced by orthodontic tooth movement.
    Materials and Methods
    A closed coil spring (Dentaurum Ispringen, Germany) was fixed by two pieces of ligature wires to mesial side of the maxillary right first molar and anteriorly to both incisors of fifteen 7 week old Wistar male rats to tip the first molars mesially. The maxillary left first molar of each animal used as an internal control group for the contralateral tooth. The animals were sacrificed on the 21st day of the experiment and the tissue from the mesial side of maxillary molars was used for PCR test. Wilcoxon Sign Rank test was used for densitometric analysis of RANKL mRNA on the electrophoresis gel.
    Results
    Statistical analysis showed a significant increase in expression of gene in the experimental group compared to the control one (P<0.002). Genuineness of the PCR tests was verified by household gene of GAPDH.
    Conclusion
    Based on the data obtained in controlled environment of the study, RANKL expression increased significantly following bone resorption induced by orthodontic tooth movement.
  • Dr. Zohre Tabibzadeh *, Dr. Maryam Roayaee Ardekani, Dr. Mehri Ghaforian Brojerdnia, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban Page 375
    Background And Aim
    Cigarette smoking is a significant risk factor in pathogenesis and progression of periodontal diseases. Smoking could interfere with pro-inflammatory cytokines in inflammatory process. IL-1β is a main inflammatory cytokine in gingival crevicular fluid (GCF) which contributes in periodontitis. In fact it is a key molecule in pathogenesis of periodontitis. This study aimed to investigate the correlation between cigarette smoking and concentration of cytokine interleukin (IL) -1β in GCF of patients with moderate-to-sever chronic periodontitis.
    Materials and Methods
    Sixty subjects were entered into this analytical case-control study, divided equally into smokers and non smokers. Two groups were matched in clinical parameters, age and sex. GCF samples were collected in one diseased and one healthy site from each subject. The IL-1β concentration in all 120 samples was determined by ELISA kits, specific for IL-1β. The observed data were analysed with SPSS13 software using T, Paired T, Chi-square and Mann-whitney tests.
    Results
    Mean concentration of GCF IL-1β in healthy sites of the smokers was significantly more than non smokers (p<0.01). But in diseased sites no significant differences were shown between the two groups. The differences between concentration of IL-1β in smokers and nonsmokers were not significant.
    Conclusion
    Although no significant differences were found in concentration of IL-1β between all smokers and all non smokers, there were significant differences between two groups in healthy sites, which require more investigations.
  • Dr. Gholamali Gholami, Corresponding Author: Dr. Maryam Ghamari *, Dr. Farzin Ghanavati, Dr. Alireza Fathieh, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban, Nahid Araban Page 382
    Background And Aim
    The awareness of alterations of Blood pressure, plus rate and anxiety of patients during periodontal surgeries, Not only prevents the occurrence of many emergencies, But also is effective in controlling patient during dentistry treatments. The present study was aimed to assess the effects of Lidocaine & Prilocaine on Hemodynamic changes and anxiety.
    Materials and Methods
    in this experimental clinical trial 80 patents attending periodontal department of Shahid Beheshti dental school (1383-84) were divided by randomized sampling into Lidocaine & prilocaine. Blood pressure, pulse rate and anxiety were analysed before and 10 minutes after injection of anaesthetic solution.
    Results
    Local anesthesia had no significant effect on systolic blood pressure after injection, but Prilocaine with Felypressin increased more diastolic Blood pressure than Lidocaine with adrenaline on the other hand, after injection Lidocaine with adrenaline increased heart rate than prilocaine with felypressin. There was no significant effect on anxiety after injection in both groups.
    Conclusion
    The choice of local anesthesia influenced the heart rate and diastolic blood pressure in patients under periodontal surgery.
  • Dr. Ahmad Ghaem Maghami, Corresponding Author: Dr. Ziba Maleki *, Dr. Maryam Baharvand, Dr. Azadeh Ahmadiyeh Page 390
    Background And Aim
    Oral malodor also called halitosis is an unpleasant odor excelled from the nose or mouth by expiration. The prevalence of halitosis is reported up to 50% and the first healthcare workers who help this kind of patients are dental practitioners. Halitosis is a multifactorial disease divided to genuine halitosis, pseudohalitosis, and halitophobia. The most common cause of halitosis is oral cavity (80-90%). The oral etiologies of halitosis are xerostomia, periodontal diseases, mucosal ulcers, tongue coating, dental implants, and oral infections. If the patient believes to have halitosis, it is called pseudohalitosis, and if the treatment for genuine or pseudohalitosis is accomplished but the patient insists to have it, it is called halitophobia. The anaerobic gram-negative bacteria are the major factor of halitosis. The most appropriate methods to detect and measure oral malodor are organoleptic based on the examiner’s perception of mouth odor, gas chromatography, and sulphid monitoring. Mechanical oral hygiene techniques such as proper use of mouth brushes, dental flosses and tongue brushes should be instructed to patients. They should rather to put fibrous foods in their daily diet and drink large amounts of water and keep their dentures clean. Antiseptic mouth washes are considered as a supplementary method to decrease oral malodor, and chlorhexidine is the most effective one.
  • Dr. Shirin Lavaf *, Dr. Arash Azizi, Dr. Abbass Shokri Marani Page 396
    Background And Aim
    Disinfection of dental impression is necessary to prevent infection transmission. On the other hand, the dimensional stability of dental impression materials are very important. The aim of the present study was to compare the dimensional stability changes by two methods of disinfections (immersion and spray) by four disinfectant solutions.
    Materials and Methods
    In this experimental study, ninety alginate impressions were taken from laboratory stainless steel model and located in three groups. The control groups which were not disinfected was stored 15 minutes in humid environment and poured with Elite model (type III) gypsum. The immersion group was immersed in 2% Microten, 2% Deconex, %2 Glutaraldehyde and %5.25 sodium hypochlorite for 15 minutes and then poured. The spray group was sprayed for 10 seconds and poured after 15 minutes. Distance between anterior cones was called "a" parameter, distance between anterior and posterior cone called "b" parameter and height of anterior cone called "c" parameter. Cast dimension was measured by Coordinate Measuring Machine. The data were analyzed by ANOVA and t test.
    Results
    Disinfectant materials (2% Deconex, %2 Glutaraldehyde, %5.25 sodium hypochlorite) caused significant dimensional changes in immersion method after 15 minutes (P<0.05), but did not cause significant dimensional changes in spray methods. %2 Microten caused significant dimensional changes in both immersion and spray methods (P<0.05).
    Conclusion
    The best method and material for disinfecting the alginate impression were spray method and %2 Glutaraldehyde and the worst were immersion method and %5.25 sodium hypochlorite.
  • Dr. Fatemeh Mashhadi Abbass, Dr. Mohammad Moshref *, Dr. Bahar Hooshmand, Dr. Soodabeh Sargolzaei, Dr. Abolfazl Bagheri, Dr. Atefeh Mashhadi, Hajir Rahimi Page 403
    Background And Aim
    Osteosarcoma is a malignancy of mesenchymal cells that have the ability to produce Osteoid or immature bone. Osteosarcoma of the jaw is uncommon and represents 6-8% of all osteosarcomas. This tumor occurs most often in the third and fourth decades of life, which is 10-15 years older than the mean age for Osteosarcomas of the long bones. The Maxilla and Mandible are involved with a boot equal frequency and a slight male predominance is noted. Mandibular tumors arise more frequently in the posterior body and horizontal ramus. Maxillary lesions are discovered more commonly in the alveolar ridge, sinus floor and palate. This article is a report of fibroblastic Osteosarcoma in the mandible of a 35 years old man that has been referred to pathology Department of Shahid Beheshti dental school. The specific characteristic of this case, is its histologic features, because fibioblastic Osteosarcoma is rare in jaws and most cases are chondroblastic Osteosarcoma.
  • Dr. Farahnaz Nejati Danesh, Dr. Hani Koopaee, Dr. Rasool Moniri Fard Page 412
    Background And Aim
    There is much controversy with regard to the effect of the impression technique on accuracy of cast restorations. The aim of this study was to evaluate the accuracy of 3 putty – wash impression techniques using polyvinyl siloxane material.
    Materials and Methods
    Three putty–wash impression techniques were used for this experimental in vitro study. (1) two-step with 1mm relief (using prefabricated copings for wash space), (2) two-step technique with a polyethylene spacer and (3) one-step. For each technique, 15 impressions were made of a maxillary edentulous model that contained 4 ITI analogue abutments (one with undercut). The impressions were made by standard trays with same space and poured with type IV dental stone. The stone die measurements were made on digital photographs by a computer software. The percentage of dimensional changes of intra abutment (diameter and height) and inter abutment were analyzed by ANOVA, Tukey HSD and t – student tests (α=0.05).
    Results
    One way analysis of variance showed statistically significant differences among the 3 putty- wash impression techniques, for all measurements(P<0.05). The dimensional changes of technique 1 were significantly less than another two techniques. There were significant differences between height and diameter of the dies with undercut in techniques 2&3. The diameter of the die was increased in technique 1 and decreased in the other techniques. The height of the dies decreased and the intra abutment spaces increased in all impression techniques.]
    Conclusion
    The polyvinyl siloxane 2-step with 1 mm relief putty-wash impression technique was the most accurate for fabricating cast restoration.
  • Dr. Nader Navabi *, Dr. Maryam Farzad, Dr. Arezoo Alaeei Page 420
    Background And Aim
    Diabetes mellitus is a famous metabolic disease with many serious complications. Some studies have documented taste changes in patients with diabetes mellitus and researchers evaluated the change in sweet taste perception in these patients but because of diabetes neuropathy, there is possibility to change in the perception of all four primary tastes. The purpose of this study was to determine the threshold for primary senses of tastes in diabetic patients in comparison with non-diabetics.
    Materials and Methods
    This single-blind case-control study was implemented on ninety-six diabetic patients who attended Kerman Shahid Bahonar hospital and 99 healthy volunteers for detection of taste sensitivity for four primary tastes. Taste thresholds were detected by whole mouth taste method and use of five concentrations for each taste. The data were analyzed by Mann-whitney and spearman's tests.
    Results
    Statistical analyses indicate taste threshold measured for each taste yielded normal range for all tastes in diabetic group (0.032 molar for sucrose, 0.032 for sodium chloride, 0.001 molar for citric acid and 0.00001 molar for quinine hydrochloride) but there was a significant difference in perception of sweet taste between two groups (p=0.002). Also there was a significant relationship between perception of bitter taste and gender and age in diabetic group (p=0.019, p=0.047).
    Conclusion
    Decreased sweet taste sensitivity may result in an increased preference for glucose in diabetic patients and may contribute to increased sugar use between them and leading to poor prognosis of the disease.
  • Dr. Amir Hassan Navarchian, Corresponding Author: Dr. Fariba Golbidi *, Dr. Katayoon Yar Ahmadi Page 426
    Background And Aim
    Acrylic resins possess many desirable properties, but it is possible that the denture bases contain residual monomer, which may cause some side effects such as hypersensitivity of oral tissues and altered characteristics of acrylic resin. The purpose of this study was to measure the residual monomer in heat cure Acropars® acrylic resin and comparison of these results with ISO standard.
    Materials and Methods
    This study was an experimental research which was performed according to ISO 1567 standard. At first, five solutions of MMA monomer in MIBT, as the solvent, were produced with concentrations of 0.1, 0.2, 0.3, 0.4 and 0.5 weight percents for which Fourier Transform Infrared (FTIR) spectra were obtained. The calibration curves were then prepared based on these five known samples. As unknown samples, four disks of Acropars acrylic resin with diameter of 50 mm and thickness of 3 mm were provided and were dissolved in MIBT. After the swelling of samples and therefore the releasing of monomer in the solvent, the solutions were characterized by FTIR analysis. Concentration of monomer in solution was assessed by calibration curves. Data were statistically analyzed using t-student test (α=0.05).
    Results
    The average level of residual monomer in Acropars samples was 0.428 weight percent.
    Conclusion
    The level of residual monomer in Acropars samples met the requirements of ISO standard. The difference between the mean concentration of Acropars residual monomer and ISO standard was positively significant (p<0.05).
  • Dr. Mahtab Noori *, Dr. Reza Massoudi, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban, Dr. Somayyeh Azimi, Dr. Vahid Moshgelgosha, Farzad Fereidooni Page 435
    Background And Aim
    For proper diagnosis of orthodontic problems of a patient, different measurements and analysis should be performed on dental cast. In recent years, due to introduction of paperless offices, 3D reconstruction methods and softwares are available in order to build virtual dental casts and measurements on them. The purpose of the present study was to compare the validity of teeth width measurements on conventional versus 3D models.
    Materials and Methods
    In this diagnosis study, twenty set-ups of upper and lower casts using artificial teeth corresponding to various malocclusions were created. Impressions were taken of them providing 20 plaster models. The plaster models were scanned by laser surface scanner and the crown widths measured by its software. The gold standard was the teeth width measured by caliper before setting up the teeth. The mesiodistal crown width was also measured on casts as conventional method. The crown width was compared between the three methods by F test, ICC and Dahlberg formula.
    Results
    Coefficient of validity between measurements by 3D scanning and gold standard in overall teeth measurements (premolar to premolar) was 0.914. The mean difference between laser scanning method and gold standard was 1.7 mm and between conventional method and gold was 0.34 mm. In most of the measurements, the difference between mesiodistal crown width belonged to canines.
    Conclusions
    The accuracy of laser surface scanning system was clinically acceptable and in the range of similar studies, but these is not enough for research purposes and it should be improved. In reference to advantages of computerized methods in near future, these methods will be the clinical standard for orthodontic diagnosis.